Bionade vlierbes

28 april 2011

Bionade vlierbes Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Al die producten met ‘bio’ in de naam geven het product meteen een beetje een gezondheidsclaim. Vaak ook een beetje stoffig en in ieder geval is het eerste waar je aan denkt niet: Lekker! Ondanks al mijn vooroordelen kan ik over Bionade Vlierbes een kort oordeel geven. Gewoon heel lekker en fris, niet zo mierzoet als de meeste frisdranken. Dit drink je op een warme dag met plezier en niet omdat het zo gezond is.

Bionade is een drank van gefermenteerde grondstoffen: water en mout van biologische landbouw. Ingredienten zijn verder: Water, suiker, gerstemout, 2% concentraat van vlierbessensap, koolzuurgas, natuurlijke aroma’s, calcium en magnesiumcarbonaat. De flesjes zien er mooi uit en zitten in een doorzichtig slank flesje van 0,33 liter. Het gebruik van slechts 2% concentraat van vlierbessensap lijkt weinig maar vlierbessen hebben een nogal uitgesproken smaak. Puur is dat eigenlijk te heftig om te drinken.

Bionade is een Duits bedrijf. Ze produceren biologische en fair trade frisdranken. Meer weten? Kijk eens op de site van Bionade. In Nederland verzorgt het bedrijf 2Food de distributie.

Reacties

 1. rita 15 juli 2011 14:40 uur

  heb dit eens gedronken in de sauna van almere, heerlijk verfrissend en dorstlessend

 2. dorith jessurun 9 oktober 2011 20:21 uur

  wat ontzettend lekker.
  Waar kan ik dit in amsterdam kopen?

 3. Okke Amerongen 9 november 2011 21:39 uur

  Hallo Dorith, Bij steeds meer delicatessenwinkels kun je Bionade kopen. Ook bij broodjeszaken zie je het af en toe staan.

 4. bw vd kolk 6 juli 2014 10:11 uur

  Heb het gisteravond voor het eerst geproeft , maar waarom weer dieSUIKER?

Over deze site

Vlierbessen.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vlierbessen.nl alles over het doel van deze site.