Chocolade met zwarte bes vlierbesvulling van Frucht und Sinne

11 september 2011

Chocolade met zwarte bes vlierbes vulling van Frucht und Sinne Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

In München kocht ik in een prachtige chocoladewinkel veel te veel verschillende soorten chocolade. Als alles er heel lekker uit ziet kan ik me slecht inhouden. Er zijn ergere dingen:-) Een van de repen die ik kocht was een reep met een vulling van zwarte bes en vlierbessen van Frucht und Sinne (vertaling: Vrucht en Zintuigen). Dit Oostenrijkse bedrijf specialiseert zich in combinaties van vruchten en chocolade. De producten zijn Fair Trade, mooi zo.

De reep zit in een uitvouwverpakking met binnen in een gedicht van 2 pagina’s. Het ziet er nogal druk uit maar de Nederlandse smaak is denk ik gewoon wat strakker. Genoeg over doosjes en wikkels: proeven. De chocolade is eenvoudig in deeltjes te breken. Die delen zijn gevuld met de zwarte bes en vlierbessenvulling. De chocolade en de vruchten smaken vullen elkaar mooi aan. Je proeft ze beiden. Van de vruchten proef ik eigenlijk vooral zwarte bes. De smaak is heerlijk, een aanrader dus!

Frucht und Sinne is opgericht door Christina und Thomas Kibler. Voor het optimaal conserveren van de vruchten gebruiken ze de techniek van het vriesdrogen. Hiermee blijft heel veel smaak behouden. Ze hebben inmiddels een enorm assortiment met smaken als: frambozen, perzik & kornoelje en zelfs gedroogde asperges. Op ieder product staat als aanbeveling: Wir wünchen Ihnen ein spannendes Schokoladeerlebnis!

Meer weten? Kijk eens op de site van Frucht und Sinne (Duitstalig).

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Vlierbessen.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vlierbessen.nl alles over het doel van deze site.