Heißer Holunder van Fitne Health Care

17 januari 2012

Heißer Holunder van Fitne Health Care Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Toen ik klein was kreeg ik als ik koorts had van mijn moeder wel eens een grok voor het slapengaan. Het recept was simpel, thee met een flinke lepel honing, veel citroensap en een scheut rum. Mijn moeder zei dan altijd: zo heet mogelijk opdrinken en direct erna naar bed! Erg vies vond ik het maar het werkte wel. Hetzelfde gevoel krijg ik als ik dit drink. Het zal vast gezond zijn maar ik vind het echt niet lekker.

Deze Heißer Holunder zit in een zakje waar precies genoeg in zit voor een kop warme vlierbessendrank. Op de verpakking lees ik: Aus Bio-Holunderbeeren mit Vitamin C aus Bio-Acerolakirschen. Het poeder bestaat uit vlierbessenconcentraat, rietsuiker, citroenconcentraat en acerolaconcentraat. Alle ingrediënten zijn biologisch.

Als je het in heet water giet stijgt er direct een gluhweinachtige geur op. Ook al niet mijn favoriet. In Duitsland zie je trouwens wel vaker het grokachtige Heißer Zitrone op de kaart van cafés en eettentjes staan. Het zal dus wel iets Duits zijn dit product en sowieso een kwestie van smaak. Als je dus van grok en gluhwein houdt dan is dit wel iets voor jou maar voor mij dus ABSOLUUT niet.

De producent is Fitne Health Care een grote producent verzorgingsproducten en allerhande producten voor een gezonder leven. Meer informatie is te vinden op de website van Fitne Health Care.

Reacties

 1. Jannetje 9 oktober 2012 17:06 uur

  Beste Okke,

  Ook ik ben opgegroeid met vlierbloesemdrank bij griep en verkoudheid(uit Denemarken). Ik vind het volgende recept wel lekker en mag ook koud gedronken worden. Het recept staat hieronder:

  Viruskillerrecept: Vlierbloesem( gezien het jaargetijde)gedroogd, Flinke theepot en zeker zes, eetlepels vlierbloesem en zes eetlepels honing en evt 2 eetlepels Dennensiroop, citroensap van minstens 2-3 citroenen, en hiervan een sterke thee zetten. Aflaten koelen en in de koelkast zetten. Hiervan voor het slapen gaan een half theeglas of meer als je het weet op te drinken nemen MET het belangrijkste ingredient: 2 glaasjes jenever(of andere sterke drank met veel alcohol). Alles goed mengen en met kleine slokjes in je bed op drinken. Extra pyama klaarleggen als je te veel zweet en goed onder de wol kruipen. Je kan de volgende dag niet naar je werk trouwens. Als het goed is wel de dag erna…:)

 2. Okke Amerongen 19 oktober 2012 08:13 uur

  Hallo Jannetje, Bedankt voor je recept voor een natuurlijk medicijn. Leuk om te lezen.

 3. Barbara 12 oktober 2013 18:29 uur

  Ik maak een limonadesiroop van vlierbessensap , die drinken wij in de thee (1 lepel) en jam.Is dat ook goed tegen verkoudheid en virussen of heeft alleen vlierbloesem die eigenschap?
  Barbara

 4. Okke Amerongen 14 oktober 2013 18:04 uur

  Hallo Barbara, Ook vlierbessen helpt tegen verkoudheid en is vooral een bekend middel tegen griep. Als het om de gezondheid gaat dan zou ik wel eerder sap dan jam gebruiken.

Over deze site

Vlierbessen.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vlierbessen.nl alles over het doel van deze site.