Rozenbottel vlierbloesemthee van Herbatea

20 februari 2012

Rozenbottel vlierbloesemthee van Herbatea Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Herbatea is een bedrijf uit Hongarije dat gespecialiseerd is in kruiden en vruchtenthee. Ook maken ze diverse soorten gearomatiseerde honing. Op de Grüne Woche in Berlijn kwam ik de leuke stand tegen en ik mocht de honing proeven. Omdat ik zelf ook imker ben vind ik het toch lastig om gewoon maar je honing te kruiden met bijvoorbeeld kaneel. Honing is van zichzelf al bijzonder genoeg. Gelukkig hadden ze ook thee en kon ik van de aardige standhouder dit mooie potje rozenbottel vlierbloesemthee kopen.

De thee is gemaakt van rozenbottel, vlierbloesem en hibiscusbloemen. Op de site las ik dat dit een thee is die kinderen ook lekker vinden. Dat kan ik mij goed voorstellen omdat de smaak vrij zoet is. Deze thee zou verder veel vitamine C bevatten en daardoor goed werken bij verkoudheid. Als tip geven ze om de thee ook te drinken als verfrissende zomerdrank. Dat lijkt me een goede tip. Dan zou ik hem wel koelen en nog wat zoeten. Dan krijg je zeker een heerlijke ijsthee.

In tegenstelling tot veel Oost-Europese stands en aanbieders zag dit er allemaal erg mooi uit! Zeker mooi genoeg om ook in West-Europese winkels te verkopen. Dan moet er nog wel flink vertaald worden want Hongaars schijnt een van de meest ingewikkelde talen ter wereld te zijn.

Kijk voor meer informatie ook eens op de site van Herbatea Manufaktura. (er staat ook wat Duits en Engels op dus geen zorgen!)

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Vlierbessen.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vlierbessen.nl alles over het doel van deze site.