Rijstepap met vlierbloesemsiroop

Rijstepap met vlierbloesemsiroop Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 3 reacties

Voorbereidingstijd:
5 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

 • 800 milliliter volle melk
 • halve vanillepeul in lengte doorgesneden
 • 50 gram basterdsuiker
 • 200 gram dessert rijst
 • 100 milliliter vlierbloesemsiroop
 • 100 milliliter slagroom

Rijstepap of rijstpap is een ouderwets toetje. Vroeger kreeg ik het nog wel eens, warm, met een klontje boter erop en basterdsuiker. Nu eet ik het nooit meer, eigenlijk zonde, daar moet verandering in komen! In dit recept combineer je de romige rijstepap met de fris zoete vlierbessensiroop! Heerlijk!

Giet de melk in een zware pan. Halveer de vanillepeul en schraap met een mes de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes samen met de basterdsuiker aan de melk toe en breng het aan de kook. Laat de melk even koken zodat de vanille de smaak af kan geven.

Voeg zodra de melk kookt de rijst toe en kook tot de rijst op heel laag vuur tot het zacht is. Roer nu de vlierbloesemsiroop erdoor naar smaak en daarna de slagroom. Serveer in kommetje en bestrooi met een klein beetje extra basterdsuiker. Eet smakelijk.

Reacties

 1. Marleen van Wijk 30 mei 2011 15:20 uur

  mmm, ga ik maken voor m’n B&B gasten 🙂 Ik heb vorige week vlierbloesemsiroop gemaakt. Erg lekker in een groot glas spa rood of in witte wijn 🙂

 2. Okke Amerongen 3 juni 2011 15:31 uur

  Die B&B gasten hebben geluk met zulk lekker eten! Meteen vakantiegevoel 🙂

 3. Janny van der Molen-Koppenol 6 september 2011 11:35 uur

  De dessertrijst iets steviger koken in melk, dan is het geen pap meer, natuurlijk en daar overheen vlierbessensap of een paar lepels vlierjam, is ook heerlijk! De rijst kan eventueel ook in een puddingvorm en daarna omgekeerd worden. (hoeft niet)